flyadeal zvažují objednávku širokotrupých letadel

  • 2024-06-09 08:03

Úspěšná saúdská nízkonákladová aerolinka flyadeal je další z řady nízkonákladových společností, které zvažují nebo připravují vstup na dálkové linky.

Společnost flyadeal požádá Airbus a Boeing o předložení nabídek na 10 až 20 širokotrupých letadel, a to Airbus A330neo a Boeing 787 Dreamliner. V horizontu tří let bude společnost potřebovat přinejmenším 10 letadel, další mohou následovat v následujícím období. Hodnota objednávky se má pohybovat okolo 5 miliard dolarů a mohla by být uzavřena ještě do konce roku.

Letadla umožní společnosti expandovat na dálkové linky a zároveň zvýšit kapacity nabízené na letech na letiště s omezením slotů, jako je např. Dubaj.

Generální ředitel společnosti Steven Greenway uvedl, že mateřská společnost provozuje jak Boeingy 787, tak Airbusy A330ceo, takže v rámci skupiny je dostatek zkušeností s provozem těchto letadel. Společnost nemá zájem o A350, které podle Greenwaye mají pro potřeby flyadeal příliš dlouhý dolet.

Saudia Group, jejíž součástí jsou také flyadeal, uplatnila minulý měsíc objednávku na 105 Airbusů řady A320neo, z nichž 93 jsou letadla typu A321neo. Část letadel je objednáno pro flyadeal. Saudia Group má v současné době 144 nevyřízených objednávek letadel řady A320neo. (Foto: Airlines Inform, Global Thought Leaders, Holiday Guide Magazine, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details