Fraport zastropoval počet pohybů ve Frankfurtu

  • 2022-07-17 17:00

S cílem snížit chaos na letišti přistoupil operátor letiště Frankfurt k redukci provozu na 88 pohybů (vzletů a přistání) za hodinu. Frankfurtské letiště je ve smutné statistice velkých evropských letišť, které nezvládají letní provoz, aktuálně na druhém místě po Bruselu pokud jde o zpoždění, zato bezkonkurečně vede, pokud jde o rušené lety. Často zmiňovaný Londýn Heathrow je přitom až na 15. místě.

Podle statistik OAG (tab. 1) bylo v období 1. července do 10. července ve Frankfurtu zpožděno 68 % letů a 7,8 % letů zrušeno. Za zpožděný odlet se podle metodiky OAG považuje zpoždění o 15 min. a více proti času uvedenému v letovém řádu. Statistiky OAG přitom uvádějí počty letů. Pokud by se zpožděné a zrušené lety přepočetly na počty dotčených cestujících, Frankfurt by s přehledem vedl.

Lufthansa rozhodnutí letiště vedoucí ke stabilizaci přivítala. Zjevně proto, že stejně tak jako Fraport není schopna vypořádat se s provozem. Kvůli nedostatku pracovníků v letní sezóně Lufthansa zrušila již 5 000 letů. Mizerný výkon Lufthansy překvapuje, neboť Lufthansa si v době pandemie zajistila zdaleka největší objem státní podpory. Bylo by proto možno očekávat, že do období po pandemii vstoupí Lufthansa v relativně dobré kondici.

Podle mluvčí Letiště Praha Kláry Divíškové v prvních dnech letních prázdnin narostlo průměrné zpoždění kvůli nedostatku pracovníků na 50 minut, nyní průměrné zpoždění kleslo pod 20 minut. (Tab.: OAG)


Article photographs



Comments



O. M. - unsigned guest (...239.70...)
2022-07-18 00:45

Když všichni okolo budou omezovat, tak i ta Praha to nakonec zvládne docela dobře.

1 record

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details