FAA nařídila dodatečné inspekce kontroly řízení 737 MAX

  • 2021-06-21 13:00

Regulátor FAA (The Federal Aviation Administration) nařídil svou direktivou z 16. června dodatečné inspekce systému řízení letadel 737 MAX. Direktiva se týká letadel, které mají nalétáno více než 6000 letových hodin a požaduje kontrolu konkrétních elektronických systémů řízení. Podle FAA se kontroly týkají 72 letadel provozovaných v USA a 389 celosvětově.

FAA uvádí, že zmíněné problémy v případě neobvyklých manévrů nebo v kombinaci s jinými poruchami systémů řízení mohou snížit ovladatelnost letadla.

Boeing podporuje rozhodnutí FAA vyžadující provést v určitých intervalech dodatečné funkční kontroly digitálních automatiky řízení, systémů ovládání stabilizátorů a trimu. Program údržby bude proto doplněn o tři inspekce s cílem zajistit, že systém bude řádně fungovat po celou dobu provozu letadla.

FAA rovněž vydala oznámení „Continued Airworthiness Notification“ pro regulátory a provozovatele mimo USA, které upozorňuje na nutnost dodatečných inspekcí. (Foto: bbc.com, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Comments



gndRat - unsigned guest (...32.232...)
2021-06-21 14:55

Chtěl jste asi napsat, žádná senzace. Určitě souhlasím. FAA dělá, co má a Boeing poslouchá. Zajímavé, že ;-)

petrp (...250.30...)
2021-06-21 14:47

...jen bych chtěl dodat, že takovýchto inspekcí jsou vydávána opravdu velká množství, dokumentace k letadlu se aktualizuje průběžně a do programu údržby se přidávají body podle zkušeností z provozu letadla....žádná zajímavost.

2 records

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details