Air Lease Corp. tvrdě kritizovala Boeing kvůli vleklým problémům letadel 787

  • 2021-03-08 13:00

Během konference s investory 22. února si generální ředitel společnosti Air Lease Corp. John L. Plueger stěžoval, že výrobní problémy 787 „rostou jak houby po dešti“, což má bezprostřední dopady na termíny dodávek zákazníkům. Uvedl, že než se Air Lease rozhodne objednat jakýkoliv nový typ Boeingu, musí si výrobce „doma udělat pořádek“ a vyřešit problémy, které doprovázejí výrobu typu 787.

John Plueger sdělil, že některé dodávky letadel 787 jsou zpožděny až o 12 měsíců. Konkrétně byla zmíněna dodávka 787 pro LOT Polish Airlines. Air Lease varuje, že pokud je dodávka letadla zpožděna o 12 měsíců, může zákazník od smlouvy odstoupit, a to bez penalizace.

Air Lease Corp. je přesvědčena, že než Boeing přistoupí k vývoji nových typů, musí přednostně vyřešit existující výrobní problémy.

Předseda představenstva společnosti Air Lease Corp. Steven F. Udvar-Hazy vyjádřil pochybnosti, zda je Boeing nyní schopen vyvinout nástupce typu 737 nebo nový letoun pro střední trh (mid-market NMA), který by nahradil typy 757 a 767. Uvedl, že Boeing musí udělat velmi těžká rozhodnutí kam nasměrovat výzkum, vývoj a investice a připomněl, že Airbus má v modelu A321LR/XLR kompetentní typ, který může mezeru ve střední části trhu zaplnit.

Leasingová společnost Air Lease Corp. na konci loňského roku vlastnila 332 letadel a dalších 82 jí bylo svěřeno do správy. Průměrné stáří letadel je 4,1 roku. Společnost eviduje 361 nevyřízených objednávek a 25 opcí. Hodnota leteckého parku Air Lease Corp. byla na konci loňského roku 20,4 miliardy dolarů.

Podrobné informace najdete zde.

Složení flotily Air Lease Corp. je uvedeno v následující tabulce.


Article photographs



Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details