Termín k podání nabídek na koupi Air India znovu prodloužen

  • 2020-08-29 17:00

Případní zájemci o koupi Air India byli počátkem měsíce vyrozuměni ministrem civilního letectví Indie, že finální termín 31. srpna pro předložení nabídek na Air Indii je konečný a nebude dále prodloužen. V té době se zdálo, že Tata Group je vážným zájemcem a svou nabídku předloží. Nyní ministr oznámil, že termín se prodlužuje o dva měsíce do 31. října. Celkem se jedná již o čtvrtý „konečný termín“.

I když nebyly sděleny důvody posunutí termínu, Tata Group zřejmě zůstává nadále ve hře, a to nejspíš jako jediný zájemce. Tata je také bezesporu kvalifikovaným zájemcem, pro kterého by pořízení společnosti mohlo dávat smysl – TATA je většinovým vlastníkem společností AirAsia India a Vistara. J. R. D. Tata a založil Air India (jako Tata Airlines) v roce 1932.

Krize Air India se v mezidobí vážně prohlubuje. Společnost mimo jiné uzavřela polovinu evropských bází a část zaměstnanců poslala na nucenou neplacenou dovolenou na pět let. Indická vláda zřejmě ztratila zájem utopit ve ztrátové a předlužené společnosti další miliardy v situaci, kdy země čelí epidemii a ekonomický výhled je neradostný. 

Pokud se objeví kupec, vláda bude informovat o novém majiteli 20. listopadu. Ten pak převezme kontrolu nad společnosti 1. ledna 2021. (Foto: The Indian Express, planes.cz) 


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details