Lufthansa oznámila další výrazný kvartální propad. Od začátku roku propadly akcie již o 30 %.

  • 2019-08-01 08:00

Kvartální výsledky Lufthansy, které společnost ohlásila v úterý 30. července, nepřekvapily a dokládají fundamentální problémy, kterým čelí tradiční dopravci v Evropě. Společnost varovala, že slabá poptávka v Evropě a sílící konkurence budou přetrvávat po celý rok. Odkaz na nízkou poptávku je zarážející, neboť počty cestujících rostou velmi rychle. Problém Lufthansy je spíše v tom, že rostou dvouciferným tempem zejména u nízkonákladové konkurence. Letecké společnosti skupiny Lufthansa trpí zejména na krátkých a středních evropských tratích, a to zejména z Německa a Rakouska.

Zisk (před odpisy a zdaněním) poklesl za kvartál o 25 % na 754 mil. EUR, zisková marže se snížila z 10,8 % na 7,8 %. Růst výnosů dosáhl 4 %, výnosy činily 9,6 mld. EUR.

Dalším problémem Lufthansy je špatný výkon nízkonákladové odnože Eurowings. Lufthansa ohlásila v červnu transformační plán pro Eurowings, který by měl napomoci snížit náklady společnosti o 15 % do roku 2022. Lufthansa varovala, že „riziko dalšího zhoršení podnikání ve druhé polovině roku se zvyšuje“. Lufthansa očekává, že za celorok vykáže Eurowings ziskovou marží – 4 až 6 %.

Skupina Lufthansa potvrdila svůj výhled na celorok na úrovni ziskové marže EBIT 5,5 až 6,5 %, tj. předpokládá další erozi ziskové marže. Od začátku roku propadla cena akcií skupiny Lufthansa o 30 %. (Foto: Google stock, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details