Red Wings a Smartavia (Nordavia) jdou do nových barev

  • 2019-04-21 17:00

Ruský dopravce Red Wings přivítal první Airbus A321v nových barvách společnosti. Jedná se o letoun VP-BER, který létá v jednotřídní konfiguraci pro 220 cestujících. Letadlo přiletělo na Domodědovo 18. dubna z lakovny v Montpellier.

Tento A321 z roku 2006 je jedním ze čtyř letadel A321, které mají rozšířit flotilu společnosti během letošního roku. Podle vyjádření společnosti je nové zbarvení více dynamické. Nového zbarvení i jména se dočkala také partnerská společnost Smartavia, dříve Nordavia. Server planes.cz o tom informoval zde. V době psaní příspěvku webové stránky společnosti nové zbarvení ještě nepublikovaly.

Společnost Red Wings letos zrušila svou objednávku šesti letadel A220-300, z nichž první mělo nastoupit komerční službu u Red Wings ještě během letošního jara. Společnost uvádí, že důvody zrušení objednávky jsou ekonomické.

Rebranding společnosti Nordavia. Nový název, nové barvy.

Dříve Aeroflot-Nord, poté Nordavia a nyní nově Smartavia představila svůj nový brand, a to včetně prvního letadla v nových barvách. Nové zbarvení je zásadním odklonem od původního, které ještě poukazovalo na dávnou kapitálovou účast Aerfolotu ve společnosti Aeroflot-Nord (viz obr.)

Prvním letadlem nových barvách je 737-800 (VP-BEV). Smartavia bude v létě provozovat 7 letadel Boeing, všechny v jednotřídní konfiguraci pro 189 cestujících. Letadla jsou bázována v Petrohradě a létají do 18 destinací. Jedná se o kombinovaného dopravce, který kromě pravidelných linek poskytuje také chartery.

Původní společnost NordAvia bázovala v Archangelsku a používala park 12 letadel Boeing 737-500, -700 a -800. (Red Wings, SmartAvia, Wikimedia, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details