Nový vietnamský lowcoster Bamboo Airways zahajuje provoz

  • 2019-01-15 08:00

Po několika odkladech zahajuje v polovině ledna komerční provoz vietnamský start-up Bamboo Airways. Nízkonákladová společnost otevírá prodeje na zaváděcí ceně 6,40 USD a zpočátku bude provozovat až 37 vnitrostátních linek. Do konce tohoto roku přidá první mezinárodní spoje do Japonska, Koreje a Singapuru.

Majitelem společnosti je hotelová a zábavní společnost FLC Group. Mezinárodní organizace pro leteckou dopravu (IATA) považuje Vietnam v následujících 20 letech za 5. nejrychleji rostoucí trh letecké dopravy na světě. Spoj mezi Hanojí a Ho Chí Minovým městem je již dnes 6. nejvytíženější linkou na světě podle počtu přepravených cestujících. V loňském roce vyrostl počet leteckých cestujících ve Vietnamu o 12,6 % a dosáhl 106 mil. cestujících. Domácí přepravci přitom přepravili přes 50 mil. cestujících a zaznamenaly nárůst o 14 % (proti roku 2017).

Bamboo bude již pátou vietnamskou leteckou společností. Bamboo Airways budou zpočátku používat 20 pronajatých letadel. FLC Group pořídí podle Memoranda z března 2018 pro Bamboo Airways 24 Airbusů A321neo v katalogové hodnotě 3,2 mld. USD a v polovině loňského roku také podepsala předběžnou objednávku na 20 Boeingů 787-9 za 5,6 mld. USD. (Foto: Bamboo Airways, Airbus rendering, planes.cz)


Article photographs



Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details