Detail fotografie

A319-112


Autor: Milan Cibulka
Datum pořízení: 12/2008
Počet hodnocení: 0×
Počet zobrazení: 3746×

Popis:

29.12. Odmrazování za svítání.




Kategorie a uživatelská alba

Další fotografie


Komentáře



jarda - nepřihlášený host (...150.165...)
19.01.2010 22:05

Když už se tu o tom mluví, pořád 100% nechápu, proč je u B737 (a asi všech letounů toho druhu) omezená rychlost na 270kt po deicingu (tuším že kapalinou typu II). Píšete tu o hutší konzistenci, je to tím, že by mohly nějaké nerovnosti způsobit vibrace, nebo je za tím něco jiného? A hlavně si nejsem jistý, jak dlouho po vzletu to omezení trvá. Dík za každou odpověď:)

PM - nepřihlášený host (...70.2...)
16.01.2009 01:11

2Váňa: Ředím si dvojku Fernetem Classic - pak to docela jde. :-)

Váňa (...42.130...)
15.01.2009 22:13

PetrK: jde v podstatě o kapaliny na bázi glykolu které se díky svým vlastnostem a vlastnostem jejích polymerů hodí na De/Icing (dobře rozpouští led) a Anti/icing (vytváří přilnavou vrstvu na křídlo do jejího spáchnutí při T/O)..Jde veskrze o relativně ekologicky nezávadnou a poměrně dobře odbouratelnou chemikálii,šetrnou zároveň i k povrchu letadla.U ČSA se standardně používá kapalina typu I smíchaná v potřebném poměru s vodou-ohřátá na 60 stupňů, pro deiicng a kapalina typu II pro antiicing ve 100% koncentraci...Je nechutně sladká a zvlášť "dvojka" je pěkně vazká a lepkavá :-P

PetrK - nepřihlášený host (...176.94...)
15.01.2009 21:22

Co je to přesně za chemikálii co se používá na de-icing? díky za odpovědi ;)

Tomáš Vítek (...192.2...)
15.01.2009 20:10

JJ to děláme v PED taky.Díky Lufthanse máme supr autíčko.

Váňa (...42.130...)
15.01.2009 15:24

hihi, "saféra" :)

Michal - nepřihlášený host (...132.169...)
15.01.2009 11:30

Hezké foto. U příďové nohy podupává Jan Čech?

Martin Kotek - nepřihlášený host (...233.179...)
15.01.2009 08:39

Hezká fotka

Bubak (...223.97...)
15.01.2009 02:53

...mate fajn foto pane Cibulka...

Celkem 9 záznamů

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace