Singapore Airlines odškodní cestující letu SQ321

  • 14.06.2024 17:02

Cestujícím, kteří utrpěli zranění během prudkých turbulencí, které postihly 21. května let SQ321, nabídla společnost Singapore Airlines kompenzace.

Dne 10. června nabídl dopravce 10 000 dolarů, cestujícím se závažnými a těžkými zraněními vyplatí zálohu ve výši 25 000 amerických dolarů. Kromě toho společnost poskytovala a dále poskytuje všem cestujícím potřebnou pomoc.

Pokud jde o cestující, kteří utrpěli vážná zranění, bude pomoc i výše kompenzace projednávána individuálně podle konkrétní situace, jakmile na to budou cestující připraveni. Nabízena je okamžitá výplata zálohy ve výši 25 000 amerických dolarů na úhradu okamžitých potřeb. Tato částka bude součástí výsledné náhrady. 

Na palubě Boeingu 777-300ER letícího z Londýna do Singapuru bylo 211 cestujících a 18 členů posádky. Turbulence byly nečekané a řada cestujících a členů posádky nebyla připoutána.

Během prudkých turbulencí bylo zraněno přes 100 cestujících, a to od drobnějších poranění po komplikované zlomeniny a zhmoždění mozku. Asi 20 cestujících zůstává stále v nemocničním ošetření v Bangkoku. Jeden cestující zemřel v důsledku infarktu.

Společnost všem cestujícím letu SQ321 refundovala letenku a zraněným zajistila a uhradila náklady na ošetření. Na náhradu okamžitých vydání po přistání v Bangkoku bylo cestujícím vyplaceno po 740 amerických dolarů. Kromě toho byla vyplacena náhrada podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 261/2004 z titulu významného zpoždění letu.

Všichni cestující předmětného letu byli o nabídce informováni.

Přístup Singapore Airlines je nepochybně nutné ocenit.(Foto: CNA, Dimsum Daily, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Bez jména - nepřihlášený host (...80.97...)
16.06.2024 12:44

Nic proti nikomu, ale když se lidé nepoutají, i když se jim to říká, tak si za to můžou sami. Já jsem připoutaný vždy a celý let. A jak vidno, neopakuje se to jen tak pro nic. Něco jiného když jde někdo na záchod, projít se a nebo posádka když dělá servis.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace