flyadeal zvažují objednávku širokotrupých letadel

  • 09.06.2024 08:03

Úspěšná saúdská nízkonákladová aerolinka flyadeal je další z řady nízkonákladových společností, které zvažují nebo připravují vstup na dálkové linky.

Společnost flyadeal požádá Airbus a Boeing o předložení nabídek na 10 až 20 širokotrupých letadel, a to Airbus A330neo a Boeing 787 Dreamliner. V horizontu tří let bude společnost potřebovat přinejmenším 10 letadel, další mohou následovat v následujícím období. Hodnota objednávky se má pohybovat okolo 5 miliard dolarů a mohla by být uzavřena ještě do konce roku.

Letadla umožní společnosti expandovat na dálkové linky a zároveň zvýšit kapacity nabízené na letech na letiště s omezením slotů, jako je např. Dubaj.

Generální ředitel společnosti Steven Greenway uvedl, že mateřská společnost provozuje jak Boeingy 787, tak Airbusy A330ceo, takže v rámci skupiny je dostatek zkušeností s provozem těchto letadel. Společnost nemá zájem o A350, které podle Greenwaye mají pro potřeby flyadeal příliš dlouhý dolet.

Saudia Group, jejíž součástí jsou také flyadeal, uplatnila minulý měsíc objednávku na 105 Airbusů řady A320neo, z nichž 93 jsou letadla typu A321neo. Část letadel je objednáno pro flyadeal. Saudia Group má v současné době 144 nevyřízených objednávek letadel řady A320neo. (Foto: Airlines Inform, Global Thought Leaders, Holiday Guide Magazine, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace