Qatar Airways nejlepší prémiovou aerolinkou pro rok 2024

  • 02.06.2024 07:18

AirilineRatings.com publikovaly rating „Airline of the Year 2024“, a to z hlediska bezpečnosti a produktu. Podrobné výsledky jsou zde.

Editoři AirilineRatings.com v rámci ratingu vyhodnocují 230 společností, které přepraví asi 99 % všech cestujících v letecké dopravě.

Editoři vyhodnocují společnosti podle 12 kritérií, které zahrnují rating produktů, finanční parametry, zpětnou vazbu cestujících, stáří leteckého parku, bezpečnost a počet incidentů, inovace a objednávky nových letadel.

Top 25 prémiových aerolinek: 

1. Qatar Airways
2. Korean Air
3. Cathay Pacific Airways
4. Air New Zealand
5. Emirates
6. Air France/KLM
7. All Nippon Airways
8. Etihad Airways
9. Qantas
10. Virgin Australia/Atlantic
11. Vietnam Airlines
12. Singapore Airlines
13. EVA Air
14. TAP Portugal
15. JAL
16. Finnair
17. Hawaiian
18. Alaska Airlines
19. Lufthansa / Swiss
20. Turkish Airlines
21. IAG Group (British Airways, Iberia)
22. Air Canada
23. Delta Air Lines
24. United Airlines
25. American Airlines

Jako tradičně dominuje Top10 světového ratingu velká trojka Středního východu. Titul „World’s Best Airline for 2025“ získaly Qatar Airways, které na první místo postoupily z loňského druhého. Vloni první Air New Zealand jsou pro rok 2024 na čtvrtém místě.

Nejlépe hodnocenou evropskou prémiovou aerolinkou (resp. skupinou) jsou Air France-KLM na šestém místě. Lufthansa (resp. skupina Lufthansa) skončila až na 19. místě, letecké společnosti skupiny IAG (British Airways, Iberia,…) až 21.   

Jednodušší rating je uplatněn pro vyhodnocení nízkonákladových aerolinek, které nemají tak bohaté množství nabízených produktů. V kategorie nízkonákladových aerolinek byl publikován Top25 rating, který je uveden a abecedním pořadí: AirAsia Group, airBaltic, Air Canada Rouge, Cebu Pacific, easyJet, Eurowings, flydubai, flynas, GOL, JetBlue, Jet2, Jetstar Group, Jeju Air, Norwegian, Peach, Ryanair, Scoot, Spicejet, Suncountry, Southwest, Transavia, Vietjet, Volotea, Vueling a WizzAir.

V každém region stanovily AirilineRatings.com vítězného nízkonákladového dopravce:

Evropa - easyJet

Amerika – Southwest Airlines

Střední východ – flyDubai

Asie – AirAsia Group

Austrálie/Pacifik – Jetstar Group

Světové prvenství v pohostinnosti v kategorii nízkonákladových aerolinek získaly VietJet. Společnost založená v roce 2011 přepravila za svou existenci jiný přes 100 milionů cestujících. Od roku 2018 drží VietJet nejvyšší bezpečnostní hodnocení 7/7.

(Foto: Business Insider, VietJet Air,planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace