IndiGo zavedou obchodní třídu

  • 28.05.2024 12:59

Vedoucí indická letecká společnost, nízkonákladová IndiGo oznámila, že na vybraných linkách do velkých center obchodu zavedou koncem roku 2024 obchodní třídu.

Od svého založení v roce 2006 se společnost soustředila na nabídku cenově dostupných letenek. Po 18 letech úspěšného rozvoje tato nová iniciativa reaguje na potenciální poptávku, která je generována rychle rostoucí a bohatnoucí indickou střední třídou. Společnost uvádí, že nastala správná doba na „redefinici“ prémiového cestování. Více detailů k novému produktu společnost zveřejní v srpnu. 

Zavedení obchodní třídy na vybraných spojích není zdaleka jedinou změnou obchodního modelu IndiGo. Počátkem května společnost objednala 30 letadel Airbus A350-900 s opcí na dalších 70, což přednaznačuje nástup společnosti na dálkové linky.

IndoGo zároveň posilují pozice na rychle rostoucím domácím trhu. Vloni aerolinka podepsala objednávku na 500 letadel řady A320neo, historicky největší jednotlivou objednávku civilních letadel. Nyní IndiGo vyhodnocují nabídky regionálních letadel. Podle informací Economic Times (ET) jich pořídí až stovku.

IndiGo posilují své postavení na nízkonákladovém segmentu a zároveň expandují do segmentu tradičních aerolinek.

V uplynulém hospodářském roce dosáhla společnost historicky nejlepších hospodářských výsledků, se ziskovou marží 11,9 % dosáhla čistého zisku 983 milionů dolarů. Přitom všechna čtvrtletí roku aerolinka hospodařila se ziskem.

K 31. březnu společnost provozovala 367 letadel: 31x Airbus A320ceo , 192x A320neo, 94x A321neo, 45x ATR, 3x A321F a dva B777-300ER (ACMI pronájem od Turkish Airlines). 

V dubnu se IndoGo staly třetí nejhodnotnější společností na světě, a to po Ryanairu a Delta Air Lines. (Foto: Bloomberg, Airport Technology, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace