Ryanairu bude v hlavní sezóně chybět 17 Boeingů

  • 02.03.2024 07:47

Ryanair dne 1. března definitivně potvrdil, že skluz Boeingu v dodávkách letadel 737-8200 bude činit 17 strojů. Do konce června Ryanair převezme pouze 40 namísto 57 původně plánovaných. Dopravce je proto nucen dále škrtat v již dříve seškrtaném letovém řádu, který předpokládal dodávku alespoň 50 nových letadel.

Posunutí dodávek letadel znamená snížení počtu přepravených osob v nadcházejícím hospodářském roce 2025, který začíná v dubnu. Společnost původně plánovala přepravit okolo 205 milionů cestujících. Cíl na nový hospodářský rok zatím nebyl oficiálně oznámen, číslo však bude nižší než 200 milionů cestujících.

Škrty v letových řádech se budou týkat snížení frekvencí spíše než rušení nově oznámených linek. Ryanair již implementoval některá snížení pro letiště s vysokými letištními poplatky, jako jsou Dublin, Milán Malpensa, Varšava Modlin a dále u čtyř portugalských letišť, kde růst letištních poplatků předstihl míru inflace. Cestující postižených letů byli o změně vyrozuměni a je jim nabídnuto přebookovaní na jiné lety nebo refundace. 

Ryanair sice může nějaká letadla z oněch 17 dostat v červenci-září, ale v době plné sezóny dodatečné kapacity prakticky nelze zařadit do prodeje. 

Šéf skupiny Ryanair Michael O’Leary již předtím avizoval, že snížení kapacity povede k růstu cen letenek okolo 10%.

(Foto: Moodie Davitt Report, The Times, planes.cz)   


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace