Ryanairu budou v létě chybět Boeingy. Zatím se neví kolik přesně.

  • 24.02.2024 06:59

Šéf skupiny Ryanair Michael O'Leary v úterý prohlásil, že firmě bude v létě kvůli zpožděným dodávkám chybět přinejmenším sedm letadel Boeing 737-8200. „Bude to někde mezi sedmi až deseti, ale je zde riziko, že to může být ještě horší“, uvedl pro Reuters. „Myslím, že v horším případě půjde o deset letadel. Může to ale být i více. Nyní netušíme“, prohlásil.

Společnost dostává každý týden od Boeingu informace o aktuálních termínech dodávek. „Nezdá se, že by manažerský tým v Seattlu měl situaci pod kontrolou. Na jejich obranu je nutno říci, že situaci kontroluje regulátor FAA“, prohlásil šéf Ryanairu.

Ryanair je největším provozovatelem MAXů v Evropě. Vloni v květnu podepsala společnost kontrakt na až 300 letadel 737 MAX 10. Objednávka (včetně opcí) má katalogovou hodnotu asi 40 miliard dolarů.  

Na základě aktuální situace Ryanair 10. července oznámí, zda či nakolik bude revidován celoroční výhled společnosti, který nyní předpokládá přepravit přes 200 milionů cestujících. Tento odhad již byl upraven z původních 205 milionů. Pokud bude chybět více než sedm letadel, další snížení plánu bude nezbytné. „Jak veliká bude případná úprava zatím nevíme“, sdělil O'Leary.

Hospodářský rok Ryanairu končí 31. března. V letošním hospodářském roce plánuje Ryanair přepravit rekordních 183,5 milionu cestujících. (Foto: Yahoo finance, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Gajda - nepřihlášený host (...49.249...)
24.02.2024 17:53

Tak v Kanadě se mu teď uvolní 9 737-8 po Lynx, sice mají jen 189 míst místo 197, ale jsou relativně nový a jelikož i Lynx je má pronajatý, mohlo by jim to na sezonu docela pomoct.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace