Volotea otevírá dvacátou bázi

  • 28.11.2023 07:19

Dvacátou bází španělské nízkonákladovky Volotea se stalo letiště Brest Bretagne. Společnost hodlá nabízet z/do Brestu 400 000 sedaček, bude zde bázovat jeden Airbus A320. S umístěním letounu v Brestu přidává Volotea od dubna následující nové destinace: Faro, Barcelona, Palermo a Athény.

V příštím roce nabídne rychle rostoucí Volotea cestujícím historicky nejvyšší kapacity a přidá 13 nových linek.

Volotea se specializuje na spojení mezi menšími či středně velkými evropskými letišti, 40 letouny obsluhuje 80 destinací. Díky zaměření na tuto část trhu se Volotea úspěšně vyhýbá přímé konfrontaci s velkými a agresivními nízkonákladovkami Ryanair, Wizz Air a easyJet.

Geograficky je Volotea zaměřena na trhy Francie, Itálie, Španělska a Řecka, kde nabízí asi 90 % svých kapacit. Volotea soustředí své kapacity na dny s největším provozem, jako jsou pátek a neděle, kdy nasazuje o takřka 40 % více sedaček než ve dnech slabé poptávky (středa).

Relativně nenápadná společnost založená v roce 2012 dosahuje díky chytré, přesně cílené strategii pozoruhodných výsledků.

Díky zaměření na vnitrostátní trh Itálie a Španělska proplula aerolinka mimořádně šťastně obdobím pandemie. V létě 2023 nabízela 8,8 milionu sedaček, což ji posunulo na 30. místo mezi evropskými společnostmi (měřeno nabízenými kapacitami).

V létě Volotea o 40 % překonala přepravní kapacity léta 2019. Proti létu 2022 činil přírůstek kapacit 6 %.

Letos v březnu společnost přepravila padesátimiliontého zákazníka. (Foto: Air Journal, Le Parisien, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace