Northern Pacific Airways zahájily provoz

  • 17.07.2023 08:00

Po řadě administrativních průtahů a několikerém odkladu zahájil start-up Northern Pacific Airways komerční provoz. Poslední regulační rozhodnutí potřebné k zahájení provozu získala společnost od regulátora FAA dne 8. července. Firma startuje z mezinárodního letiště Ontario.

Inaugurační let společnosti označený 7H777 se uskutečnil na lince z Ontaria do Las Vegas. Hlavním trhem společnosti se mají stát lety z USA do Asie s mezipřistáním v Anchorage. Společnost sází na to, že o 20 % nižší cena letenky proti konkurenci bude pro cestující dostatečně motivující, aby akceptovali mezipřistání v Anchorage, a tudíž i delší dobu cesty.

Pro své ambice si společnost zajistila čtveřici letadel Boeing 757. Na prvním letu se objevil 28 let starý exemplář N628NP. Letoun sloužil u US Airways a následně u American Airlines.

Na serveru FlightRadar24.com sledovalo let 30 000 návštěvníků. (Foto: Northern Pacific, @SGVEP, obr.: FluightRadar24.com)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace