Londýn City Airport a Londýn Luton zlepšují služby pro cestující

  • 07.04.2023 17:00

Londýn City Airport zavedl 3D skenery

Cestující odlétající z letiště London-City Airport (LCY) jsou zbaveni otravných procedur spočívající ve vyjímání kapalin a elektronických zařízení z kabinových zavazadel během bezpečnostní prohlídky. City Airport zavedlo skenery C3 pořizující 3D obrazy s vysokým rozlišením ze všech stran. V souvislosti s nasazením nové techniky byl limit pro objem kapalin zvýšen na 2 litry, takže již neplatí omezení max. objem jedné nádoby 100 ml. Zkoušky skenerů 3D prokazují, že 3D skenování umožňuje daleko hlubší kontrolu obsahu zavazadel, a přitom zrychlují odbavení cestujících.

Nutnost vyjímat kapaliny a elektroniku z kabinových zavazadel během bezpečnostní prohlídky je největším zdrojem nespokojenosti cestujících v procesu odbavení. Opatření omezující kapaliny v kabinových zavazadel bylo zavedeno v listopadu 2006.

Další na řadě v rutinním nasazení 3D skenerů v Londýně mají být letiště Heathrow a Gatwick. Na Heathrow se 3D technika zkouší již od roku 2017.

Luton Airport Express zkrátí spojení centra Londýna a letiště 

Vlaky Luton Airport Express nově spojují letiště Luton  resp. Luton Airport Parkway se stanicí London St Pancras International. Cesta vlaku trvá 21 minut. Mezi železniční stanicí Luton Airport Parkway a terminálem jezdí kyvadlová doprava Luton DART, doba jízdy je 4 minuty. Cestu z/do centra tak lze zvládnout v optimálním případě za 32 minut. Jednosměrná jízdenka stojí 10 GBP.

Denně je vypraveno 34 vlaků Luton Airport Express.

Spojení Prahy s Lutonem nabízí Wizz Air.

Zatímco vlaku se asi Letiště Praha v historicky krátké době nedočká, nasazení 3D skenerů by bylo jistě dobrým krokem v rámci konsolidace bezpečnostní kontroly na letišti, která by byla žádoucím krokem.

(Foto: City Airport, lutonairportexpress.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...11.119...)
11.04.2023 17:37

Rozumím tomu správně, že na LCY projdu s dvěma litry tekutin a že ty mi vyhodí při scanování při prvním přestupu na jiném letišti?

Petr - nepřihlášený host (...161.225...)
11.04.2023 09:59

Vlaky nove nejsou, jsou to stejne vlaky co ze St Pancras na Luton jezdi uz dlouho, jen s novou nalepkou a jmenem. Novy je Luton DART, coz je automaticky vlak ze zeleznicni stanice na letiste, ktery nahrazuje autobusy a podstatne zlepsuje kvalitu teto casti cesty.

Dominik - nepřihlášený host (...197.171...)
09.04.2023 04:01

Prosim opravit. Predchozi pravidlo bylo 1l po 100ml lahvickach:) ne max 100ml celkove:)

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace