Lufthansa zůstává ve hře o ITA Airways

  • 12.12.2022 13:00

Švýcarská kontejnerová společnost MSC vzdala svou účast v privatizaci ITA Airways, přitom se opírala o podporu Lufthansy. Lufthansa i přesto potvrdila, že v účasti v privatizaci ITA Airways přes odchod MSC pokračuje.

Podle deníku Correre della Serra by se Lufthansa mohla spojit s italskou státní železnicí Ferrovie dello Stato Italiane, což by mohlo uspokojit vládu, která chce v ITA Airways zachovat italský vliv. Není zatím jasné, zda či v jaké konkrétní roli by státní železnice mohly v transakci figurovat. Je možné, že železnice bude mít ve společnosti jakýsi poradenský hlas. Je jistě poněkud neobvyklé, aby státem vlastněná železniční společnost radila Lufthanse s provozem letecké společnosti, ale nic není vyloučeno.

Correre della Serra naznačuje, že oznámení o podpisu memoranda o účasti Lufthansy v privatizaci může být oznámeno na poslední letošní tiskové konferenci nové italské premiérky Giorgie Meloniové.

Společnost ITA Airways nyní provozuje 66 letadel, přičemž do konce roku 2023 se park společnosti rozroste na 96 letadel.

V listopadu nalila vláda do společnosti 400 milionů eur, což je poslední tranše ze státní pomoci ve výši 1,35 miliardy eur, schválené Evropskou komisí. (Foto: Airport Technology, GTP, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Minac - nepřihlášený host (...151.249...)
12.12.2022 18:48
noviny

Tie noviny sa volajú troška inak...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace