ITA Airways převezmou příští rok 39 nových letadel

  • 12.11.2022 08:30

ITA Airways v pátek oznámily, že v příštím roce převezmou 39 nových letadel.

Mezi novými letadly bude devět A330-900. Expanze na dálkových linkách je pro ITA Airways klíčová, neboť tyto linky jsou pro společnost mimořádně ziskové. Totéž nelze říci o linkách na krátké a střední vzdálenosti, kde ITA Airways musí konkurovat Ryanairu, easyJetu a Wizz Airu. Nové dálkové linky budou otevřeny do San Francisca, Washingtonu, Rijádu, Džiddy a Kuvajtu.

S příchodem nových letadel bude ITA postupně vyřazovat starší letadla. Nová letadla zvýší nabídku sedaček/kilometrů (ASK) o 73 %. 

Mezitím probíhají jednaní se zájemci o podíl v nyní státem vlastněné společnosti. Dne 31. října vypršela exkluzivita pro fond Certares a italská vláda jedná i s druhým zájemcem, skupinou MSC podporovanou Lufthansou.

Privatizace se sice proti původním plánům protahuje, stále však je šance podepsat akcionářskou smlouvu s privatizačním partnerem do konce roku. (Foto: Agenzia Nova, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace