Aerolinky PLAY chtějí letos přepravit 800 tisíc lidí a dosáhnout tržeb přes 150 milionů dolarů

  • 24.08.2022 17:00

Nové islandské low-costové aerolinky PLAY očekávají, že v letošním roce přepraví zhruba 800 tisíc cestujících. Ve druhém čtvrtletí služby PLAY využilo 181 tisíc pasažerů, v samotném červenci už to bylo 110 tisíc lidí. Kapacita sedaček byla naplněna na 75 %.Tržby by se v letošním roce měly pohybovat mezi 150 a 160 miliony dolary aještě vletošním roce očekávají vykázání provozního zisku.

V příštím roce chtějí rozšířit flotilu Airbusů A320neo a A321neo o čtyři letadla na 10, oznámily také první novou destinaci pro příští rok, bude jí letiště Dulles u Washingtonu.

„PLAY se dostaly ze složitého startovacího kurzu nového startupu a teď je před námi klidný let. Vytvořili jsme solidní základnu, na které můžeme PLAY dále rozvíjet. Náš obchodní model se od července rozeběhl naplno, zároveň vidíme i příznivější ekonomické podmínky, např. pokles cen ropy. Máme velmi silné rezervace a počítáme s tím, že ještě v letošním roce začneme vykazovat pozitivní provozní výsledek,“ uvedl generální ředitel Birgir Jónsson.

Lety z Prahy do Reykjavíku zahájily aerolinky PLAY 5. května, do konce října létají dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a v neděli. Atraktivitu letů na Island zvyšuje i pohodlné spojení do USA – Bostonu, na letiště Baltimore/Washington a do New Yorku.


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace