Boeing obnoví dodávky 787

  • 30.07.2022 17:00

Na konferenci s investory 27. července 2022 potvrdil generální ředitel Dave Calhoun, že v brzké době dojde k obnovení dodávek letadel 787. Boeing v této věci komunikuje s FAA a se zákazníky. Konkrétní termín nesdělil. Pouze uvedl, že o brzkém obnovení dodávek svědčí množství již schválených dokumentů a rychlý pokrok. K převzetí letadel jsou podle něj připraveni i zákazníci.

Boeing kvůli výrobním závadám letadla 787 nedodává již prakticky 21 měsíců. Poslední 787 dodal výrobce více jak před rokem. Termín obnovení dodávek byl několikrát posunut. Analytici se shodují, že tentokrát k obnovení dodávek dojde.  

Předávání letadel bude pomalé, neboť regulátor FAA musí schválit letovou způsobilost každého jednotlivého stroje. Před problémy letadel 737 MAX a 787 schválil regulátor typ a schvalování způsobilosti jednotlivých strojů bylo FAA delegováno na výrobce. Tak to odpovídá běžné praxi.

Minulý týden American Airlines na jednání s investory sdělily, že očekávají zahájení přejímek 787 v tomto čtvrtletí.

Šéf divize komerčních letadel Stan Deal uvedl, že Boeing s obnovením dodávek očekává, že zákazníci začnou ve zvýšené míře letadla objednávat.

Boeing v minulosti vytvořil impozantní parkoviště nepředaných letadel, které podle analytiků Bank of America tvoří asi 120 hotových letadel 787, okolo 330 letadel 737 MAX a asi 30 letadel 777-9 v různé fázi rozpracování. (Foto: Bloomberg, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace