Chaos v Schipholu: KLM omezují prodej letenek, odbory hrozí stávkou a cestující čekají v hodinových frontách

  • 29.05.2022 08:30

Amsterdamské letiště Schiphol si nedokázalo zajistit dostatek personálu, v důsledku čehož jsou letecké společnosti nuceny od ledna škrtat spoje a zpožďovat lety. S rychlým oživením provozu v posledních týdnech se situace od dubna dále zhoršuje a cestující v chaosu vyčkávají na odbavení v dlouhých frontách. Fronty jsou tak dlouhé, že se do nich cestující řadí ještě vstupem do terminálu. Kvůli neúměrně dlouhému čekání řada cestujících své spoje nestihne.

Z tohoto důvodu omezila společnost KLM přinejmenším do neděle 29. května prodej letenek, aby v letadlech měla kapacitu pro cestující, kteří své původně rezervované lety kvůli frontám nestihli. Skupina Air France – KLM také nabízí cestujícím možnost přeložit své lety na později.

Generální ředitel Dick Benschop varuje, že i přes přijatá opatření fronty nezmizí a nabádá letecké společnosti, aby omezily počet letů pro „predikovatelné a příjemné“ odbavení. Toto absurdní vyhlášení učinil generální ředitel v době, kdy cestující na odbavení čekali hodiny, zatímco on se účastnil světového fóra v Davosu. V pondělí bylo v důsledku chaosu zpožděno na 500 letů a 50 letů bylo zrušeno.

Situaci kritizují i odbory, které si stěžují, že v důsledku nedostatku lidí je pracovní vytížení zaměstnanců neúnosné. Obávají se, že s příchodem hlavní sezóny se již tak zoufalá situace dále zhorší. Odbory hrozí stávkou 1. června. (Foto: @DeSubski , @meganjanebd)


Fotografie k článku



Komentáře



Jan - nepřihlášený host (...24.80...)
29.05.2022 21:10

Ad Franta = dnes se tomu říká "zažít si zákaznickou zkušenost".
Důvod - aby se dělaly produkty lepší a lepší.

Vojtech (...135.21...)
29.05.2022 15:26

Vcera kolem 9 rano fronta vinouci se celym teminalem, odpoledne nikde ani noha..

franta - nepřihlášený host (...24.47...)
29.05.2022 14:57

Líbí se mi to vaše vztekáníčko, kterým dáváte najevo, ze které sociální (a inteligenční) třídy pocházíte. Podle Vás si tedy ředitel užívá v práci na jednání managerů v Davosu, místo aby si také stoupnul do fronty? A proč by to jako měl dělat, kluci?

mark7 - nepřihlášený host (...72.195...)
29.05.2022 14:43
to je jako z Cimrmana

Postavili si letiště, ale chodili jim tam lidi....

Celkem 4 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace