Rusko zakázalo letadlům britských provozovatelů vstup do svého vzdušného prostoru

  • 25.02.2022 11:15

V reakci na zákaz letů Aeroflotu do Británie dnes Rossaviajacija zakázala vstup letadel provozovaných britskými dopravci do svého vzdušného prostoru. Zákaz vstoupil v platnost v 11:00 moskevského času. Zákaz letů společností skupiny Aeroflotu do Británie včera večer vyhlásil premiér Boris Johnson.

Ruský regulátor vyzval Británii, aby zákaz pro Aeroflot zrušila, v opačném případě přistoupí k recipročním sankcím. Dnes ráno však Moskva obdržela z Británie zamítavou odpověď.

Podle serveru flightradar24.com se to aktuálně týká letů BA142 (z Dillí), VS303 (z Dillí) a VS379 (z Islámábádu), které budou Rusko oblétat jižní cestou. Pouze společnost British Airways plánovala dnes 70 přeletů ruským vzdušným prostorem.  (Obr.: flightradar24.com, planes.cz)

Pokračování: http://www.planes.cz/cs/article/206350/cesko-zakaze-ruskym-leteckym-spolecnostem-vyuzivat-ceska-letiste-polsko-jim-uzavira-vzdusny-prostor


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace