Air New Zealand oznámil defekty laku u Boeingu 787

  • 27.12.2021 13:00

Jak jsme již informovali, Qatar Airways vedou soudní spor s Airbusem, který se týká defektu povrchu některých letadel A350. Zatímco Qatar tvrdí, že vada povrchu znemožňuje bezpečný provoz letadel, Airbus je kvalifikuje jako defekt laku. Defekt laku na některých A350 ohlásilo asi sedm provozovatelů.

Nyní se ukázalo, že proti tomuto problému není imunní ani Boeing. Společnost Air New Zealand informovala o defektech laku na křídlech několika Boeingů 787-9 dodaných v rozmezí let 2014 až 2019. Společnost provozuje celkem 14 letadel tohoto typu.

Boeing ujišťuje, že se jedná o defekt laku, který žádným způsobem neohrožuje bezpečnost letů. Boeing se domnívá, že problém je způsoben působením UV záření a letadla opatří novým lakem se zesílenou ochranou proti UV záření.

Airbus vidí problém spíše v rozdílné teplotní roztažnosti laku a kompozitního povrchu. Dalším faktorem je snížená přilnavost laku na metalické mřížce pro odvod statické elektřiny. (Foto: cnn.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace