Boeingy 787 mají další problém

  • 21.02.2021 17:00

Americký úřad FAA (Federal Aviation Administration) svou směrnicí (Airworthiness Directive, AD) nařizuje inspekci asi 222 letadel Boeing 787 Dreamliner. Provozovatelé musí do 45 dní provést kontrolu dekompresních panelů v přední a zadní části nákladového prostoru. Další kontrola musí proběhnout do 120 dní. Náklady jednoho inspekčního cyklu odhaduje FAA na 56 tisíc dolarů.

Po vizuální prohlídce, která by měla odhalit případné poškozené nebo chybně instalované panely, bude nutno panely zaměnit nebo instalovat správně. Netěsnost nákladového prostoru by mohla způsobit únik hasebních plynů, a tedy jejich nedostatečnou koncentraci při aktivaci protipožárního systému.

Zmíněná směrnice je tak posledním doplňkem v dlouhém seznamu defektů, kterými trpí typ 787. Boeing již čtyři měsíce není schopen dodat zákazníkům jediný Dreamliner, neboť se zabývá odstraňováním výrobních defektů. (Foto: bloomberg.com)


Fotografie k článku



Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
22.02.2021 14:05

Tak nevím, jestli byl dobrý nápad převest výrobu Dreamlinerů komplet do Charlestonu.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace