Americké letecké společnosti po schválení státní pomoci stahují zaměstnance z nucené dovolené

  • 29.12.2020 13:00

Poté, co prezident Trump podepsal balíček opatření na podporu hospodářství, který obsahuje 15 miliard dolarů na podporu zaměstnanosti leteckých společností, povolává Southwest z nucené dovolené na 7000 zaměstnanců. Dopravce zatím neplánuje žádná další propouštění nebo nucené dovolené.

Zmíněných 15 miliard dolarů bude uvolněno během následujících 10 dní a zajistí zaměstnanost do 31. března.

Společnost United oznámila, že jakmile bude pomoc dostupná, povolá nazpět na 32 tisíc zaměstnanců propuštěných 1. října, kdy skončila platnost státní podpory zaměstnanosti schválené v březnu 2020 v rámci zákona CARES (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security). Podobně se zřejmě zachovají i další společnosti.

Letecké společnosti neočekávají, že do práce se vrátí všichni propuštění zaměstnanci nebo zaměstnanci na nucené dovolené, neboť řada z nich v mezidobí získala jinou práci. Krize letecké dopravy nekončí, takže případné zaměstnání mimo obor může být v současné době atraktivnější volbou.

Americké aerolinky spojují obnovení poptávky s dostatečnou proočkovaností populace. Zdravotní odborníci však nepředpokládají, že by toto nastalo v USA v první polovině roku 2021. Nová mutace viru vyvolává nyní zvýšené obavy cestujících.

Zotavení letecké dopravy bude velmi turbulentní a těžko předvídatelné. (Foto: Routesonline)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace