Dreamliner má další technický problém

  • 10.09.2020 13:00

O nedávno zjištěných problémech s utěsněním přepážky mezi hermetizovanou a nehermetizovanou částí trupu již server planes.cz informoval. Tentokráte se jedná o další závadu, a to horizontálního stabilizátoru. Podle zatímních zjištění může být mezera mezi komponentami stabilizátoru větší, než je předepsáno. Jedná se o výrobní vadu, která vznikla použitím nadměrné síly při montáži tohoto dílu. Problém se může týkat asi 900 letadel. Horizontální stabilizátor dodává Boeingu výrobce ze Salt Lake City.

Podle Boeingu není defektem ohrožena pevnost konstrukce, vede však k předčasnému opotřebení některých částí. Problém byl odhalen v únoru a Boeing ohlásil toto zjištění FAA.  Firma nyní rozhodne, zda se Dreamlinery, které jsou již v komerčním provozu, budou muset vrátit do výrobního závodu k opravě.

Podle společnosti Cirium je v provozu u leteckých společností 740 letadel 787 a dalších 244 je z provozu dočasně odstaveno.

Jedná se o zatím poslední z celé řady výrobních závad, které v poslední době postihly letadla 737NG, 737 MAX, KC-46 a Dreamliner. Situace naznačuje nízkou úroveň kultury kvality a technologické kázně u Boeingu. (Foto: The Asia Times, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



pavkasi (...33.96...)
13.09.2020 14:21
Manažeři

Když přijde manažer, který do té doby, například, lisoval kliky do aut a byl odměňován za úsporu nákladů do letecké firmy, tak to jinak dopadnout nemůže. Na standart letecké kvality není a nechce být připraven. To samé platí například při konstrukci nových motorů. Aby se motor prodával, tlačí manažeři konstruktéry až za hranici současných možností a proto se v poslední době množí problémy i v této oblasti. A ten konstruktér říkal, že to tak dopadne.

Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
10.09.2020 22:12
Doba nejistoty

Přejmenovat a je po problemu,dokud teda nějaký nespadne a nezařvou nějací další bezvyznamní cestující /významný dokud nezaplatí letenku/.
Nevím jestli se mi to poslední dobou zdá,ale ten letecký prumysl jde jsi do kopru,nic se nedělá kvalitně,přednostní je jen zisk a honba za penězi a do toho ještě ten vymyšlený covid který dělá byznys někomu jinému mezitím co se letecké společnosti trápí jak zdechající kobyla ktera kolem sebe kope a počítá svůj nízký zisk,pokud vůbec,tak..aby to vůbec přežila,doba nejistoty poptávky,zisku,prosperity jako dříve...
Ani Airbus nemá vyhráno,zakázky na nová letadla se ruší,Airbusy A380 nevyužité sloužící jako balvan který stahuje ke dnu a mohl bych dále pokračovat....napadá mě jediné,vratí se vše vůbec někdy zase do normálu? Stačí jediné,vykašlat se na nějaký Covid,nestrašit svět a lidi v něm něčím,kdo z toho profituje a dívat se na realitu zdravým selským rozumem a hlavně dýchat kyslík,aby to všem myslelo,dokud není pozdě jinak zblbne celý svět a bude průšvih ve velkém....
Uvidíme.......

Helmut - nepřihlášený host (...84.233...)
10.09.2020 14:34
Kvalita a technologická kázeň

To se vyřeší tým, že Boeing zvýší podíl černošských zaměstnanců o 20 %

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace