Wizz Air nasadil první Airbus A320neo a restrukturalizuje své báze

  • 08.06.2020 17:22

Maďarský Wizz Air převzal první z 65 objednaných letadel Airbus A320neo. Letoun HA-LJA přeletěl koncem května na domovskou bázi v Budapešti a nyní je již v komerčním provozu. Jedná se o 122. letoun v parku společnosti. Průměrné stáří flotily je 5,4 roku.

Wizz Air již provozuje také osm letadel A321neo z objednávky 211 strojů. První A321neo převzala společnost vloni v březnu. Svými objednávkami je Wizz Air po IndiGo druhým největším zákazníkem tohoto typu na světě.

Wizz Air je jednou z mála společností, která (zatím) objednávky ani neruší, ani nežádá o posunutí dodávek na pozdější období. Modernizace leteckého parku s větším podílem A321neo umožní Wizz Airu zvýšit kapacity, dosáhnout lepší efektivnosti a posílí postavení „nejzelenější“ evropské společnosti z hlediska emisí.

V rámci své ofenzivy Wizz Air oznámil v posledních dnech otevření nových bází (Milán Malpensa, Tirana, Larnaka a Lvov), bude se ucházet o sloty ve Franfurtu a v Mnichově. V Londýně chce expandovat z Lutonu na Gatwick. Plánovaný počet letadel určený pro Abú Dhabí se zvýší ze 3 na 6 letadel. V rámci restrukturalizace redukuje Wizz Air počet letadel na některých stávajících bázích – Budapešť (z 15 na 13), Varšava (z 8 na 7), Katovice a Gdaňsk (ze 7 na 6), Kluž (ze 7 na 5), Skopje (z 5 na 4), Kyjev Žuljany (ze 4 na 3), Kutaisi, Temešvár a Vilnius (ze 3 na 2), Craiova, Debrecín, Sibiu a Vratislav (ze 2 na 1). Naopak posílí existující báze ve Vídni (z 8 na 9) a Krakově (ze 3 na 4). (Foto: Wizz Air)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace