Francouzské XL Airways zastavily provoz

  • 30.09.2019 20:20

Pondělí 30. září nebylo šťastným dnem evropského letectví. Společnost Adria Airways vyhlásila bankrot a v 15:00 zastavily svou činnost také francouzské XL Airways. Prozatím do půlnoci 3. října.

Letecká společnost vyhlásila v srpnu, že hledá investora, který by společnost koupil a investoval do dalšího provozu. Tato výzva k ničemu nevedla. Dne 19. září proto XL Airways zastavily prodej letenek a varovaly, že budou nuceny rušit některé spoje, aby se dluh společnosti dále nezvyšoval.

Minulý týden se XL Airways obrátily na Air France a požádaly o takřka 40 mil. USD potřebných na zachování provozu. Jak se zdá, u Air France se svým požadavkem neuspěly.

V neděli oznámil francouzský ministr hospodářství a financí Bruno Le Maire, že se obrátí na Evropskou komisi se stížností na nedovolenou státní podporu společnosti Norwegian. V subvencovaných letech společnosti Norwegian vidí jeden z důvodů, který přivedl XL Airways do kritické finanční situace.

Během září zastavily činnost nebo vyhlásily bankrot evropské společnosti Aigle Azur, Thomas Cook Airlines a Adria Airways. XL Airways má nyní jen několik dní na odvrácení bankrotu, přičemž šance nejsou vysoké. (Foto: Forbes, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace