Rolls-Royce stály problémy motorů Trent 1000 již 42 mld. Kč a zhoršený rating

  • 21.08.2019 13:00

Ratingová společnost Moody’s zhoršila rating Rolls-Royce kvůli obavám o dodatečné náklady na řešení problémů s motory Trent 1000, které zhoršují hotovostní toky výrobce. Firma ohlásila, že na řešení problémů s motory vyčlenila dodatečných 100 mil. GBP, které mohou být potřeba v následujících třech letech. Celkově již R-R na problémy motorů Trent 1000 vynaložil 1,5 mld. GBP. Dalším problémem cash flow jsou možné vícenáklady spojené s Brexitem. Firma odhaduje náklady na přípravu „no-deal“ Brexitu na 100 mil. GBP. Ty souvisejí se zvýšenou zásobou náhradních dílů a logistikou. Rating R-R byl zhoršen z A3 na Baa1 a výhled ze „stabilní“ na „negativní“. Rating se tak přibližuje spekulativnímu.

Firma ohlásila za 1. pololetí negativní hotovostní toky 391 mil. GBP ze své hlavní oblasti podnikání, za celorok však očekává (pozitivní) 700 mil. GBP až 1 mld. GBP. Výnosy za první pololetí dosáhly 7,4 mld. GBP a vzrostly o 7 % proti stejnému období vloni. (Foto: Rolls-Royce, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace