Ryanair je ochoten objednat více 737 MAX poté, co bude rozhodnuto o jejich návratu do služby

  • 28.05.2019 08:00

Michael O’Leary, šéf skupiny Ryanair, demonstruje svou důvěru v model 737 MAX a je ochoten koupit více strojů, jakmile 737 MAX získá povolení k návrat udo služby. Společnost provozuje 431 Boeing 737NG a má objednávky na až 210 Boeingů 737 MAX 200. Ve svém interview pro CNBC šéf Ryanairu odhadl, že výpadek modelu 737  MAX znamená pro společnost v letošní letní sezóně ztrátu asi 1 mil. sedaček. Předpokládá, že se zpozdí celý harmonogram dodávek, což zasáhne i plánování kapacit na příští rok.

Ryanair měl původně získat první 737 MAX v dubnu, ale k tomu již nedošlo, protože letadla byla 13. března uzemněna.

O’Leary sdělil, že v jednáních s Boeingem o kompenzaci je prioritní získat slevu na další letadla spíše než jednorázové finanční odškodnění. To je samozřejmě přístup, který bude Boeingu konvenovat, a proto další objednávka 737 MAX 200 může přinést mimořádně atraktivní ceny. To by dále upevnilo nízkou nákladovou základnu Ryanairu. A pro Boeing by taková objednávka byla vynikající argument, jak obnovit reputaci stroje.

Michael O'Leary připustil, že v procesu certifikace 737 MAX „byl možná regulátor až příliš blízko výrobci. Bude proto potřeba věc vyšetřit.” (Foto: Reuters UK, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace