Unikly první fotografie interiéru MC-21. Letoun bude předveden veřejnosti na statické i letových ukázkách na výstavě MAKS2019 koncem srpna.

  • 25.05.2019 13:00

Jedním z vážných hledisek pro pohodlí cestujících je šířka kabiny a její uspořádání. Letoun MC-21 svým interiérem reflektuje fakt, že v Rusku mají pojmy krátké a střední vzdálenosti jinou dimenzi než v Evropě a letadla budou běžně létat pětihodinové lety. Na návrhu a provedení interiéru spolupracoval Irkut s firmami Hamilton Sundstrand a C&D Zodiac.

Průměr trupu MC-21 je 4,06 m, tj. o 11 cm širší než u Airbusu A320 a o 30 cm širší než u Boeingu 737. Široký trup dovolí poskytnout cestujícím více pohodlí v širších křeslech při dostatečně široké uličce. Jedním z požadavků zadání bylo zachování možnosti průchodu uličkou, ve které je servírovací vozík (což demonstruje foto 3). Velká jsou také odkládací místa pro zavazadla, která jsou (podobně jako u nového A321neo) dimenzována tak, aby se standardní zavazadlo IATA mohlo postavit na bok, takže do polic lze uložit více zavazadel.

Finální podobou kabiny cestujících je vybaven pouze třetí prototyp MC-21 (73054), který bude přístupný na výstavě MAKS2019 ve statické ukázce. (Foto: Irkut, aviaforum)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace