Delta Air Lines překonaly odhady analytiků a zvýšily výhled výnosů

  • 16.04.2019 08:00

Delta Air Lines vydaly odhad kvartálních výsledků nad očekáváními analytiků. Je to rozhodně dobrá zpráva pro celé odvětví, které je postiženo rostoucími cenami paliva a uzemněním Boeingů 737 MAX.

Ve 2. kvartálu odhaduje Delta zisk na 2,05 až 2,35 USD na akcii. Očekává růst výnosů za celý rok o 5 až 7 %, a to proti předchozímu odhadu 4 až 6 %. Na tyto příznivé zprávy reagovaly akcie růstem o 2,1 %.

Pozitivní výhled je podpořen vysokou poptávkou po letenkách, úspěšným prodejem prémiových tarifů (business a premium economy) a doplňkových služeb. Delta oznámila, že 55 % výnosů prvního kvartálu bylo generováno právě prémiovými tarify a prodejem doplňkových služeb.

Pozitivní výhled Delty kontrastuje se situací hlavních konkurentů. American Airlines a Southwest Airlines byly nuceny snížit svůj odhad kvartálních výnosů v důsledku uzemnění letadel Boeing 737 MAX. Společnost United prohlásila, že na některých linkách zaskakují za 737 MAX větší letadla, což je dlouhodobě neudržitelný stav. Delta tyto problémy nezažívá, neboť letadla 737 MAX nemá. Akcie Southwest, American a United stouply pouze o 0,5 %. Trh se také obává, že ztráta důvěry cestujících k Boeingu 737 MAX může ovlivnit jejich preference, což by znamenalo výhodu pro Deltu. (Foto: ABC News, planes.cz)

 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace