Airbus investuje do svého závodu v americkém Mobile

  • 17.01.2019 17:00

Airbus vloží 300 mil. USD do rozšíření svého závodu v Mobile v Alabamě a zaměstná dalších 400 lidí. Další prostředky na rozvoj výroby v zatím nespecifikované výši poskytne stát Alabama. Kromě letadel rodiny Airbus A320neo se v Mobile budou nově montovat Airbusy A220, primárně určené pro americký trh. Koncem roku 2018 evidoval Airbus celkem 537 objednávek A220, z nichž takřka polovinu představují severoameričtí zákazníci. Umístění výroby v USA má proto smysl a konvenuje také stávající státní politice Washingtonu. Závod v Mobile má měsíční produkci 4,5 stroje rodiny A320 a do konce roku dosáhne 5 letadel/měsíčně.

Vedle toho bude rozšířena i stávající výroba v kanadském Mirabel, a to s cílem dosáhnout v polovině příštího roku měsíční produkce 10 letadel A220.

Po obchodní i výrobní stránce dělá Airbus vše, aby co nejvíce upevnil pozice A220 před spojením Embraeru a Boeingu, které má být schváleno koncem letošního roku. (Foto: AL.com, lukesphoto, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace