WOW Air dále redukuje svůj letadlový park

  • 18.12.2018 08:00

Islandská nízkonákladová dálková WOW Air dne 14. prosince oznámila v krátké době již druhou redukci svého letadlového parku. Zároveň je nucena propustit 100 zaměstnanců. Flotilu původně čítající 20 letadel zúží WOW Air na 11 letadel, přičemž si ponechá pouze jednouličkové stroje. Zbývající Airbusy A330-300 vrací leasingovým společnostem. Tento fakt vyvolává nespokojenost cestujících, neboť linky, kde podle letového řádu létaly A330-300, nyní provozují letadla rodiny A320, která však často nemají potřebný dolet, což vede k technickým mezipřistáním pro doplnění paliva a tedy dalšímu nepohodlí cestujících. Přitom jen před několika dny společnost zahájila lety mezi Islandem a Dillí. WOW Air tvrdí, že v prosinci a počátkem ledna nebudou žádné změny v letovém řádu, ale v době psaní tohoto příspěvku např. let do Dillí nebylo možno na webových stránkách rezervovat. WOW Air pokračuje v jednání o svém prodeji Indigo Partners LCC a prodala také 4 letadla Airbus A321 pro zajištění potřebné hotovosti na další provoz společnosti. Pokud však jednání s Indigo Partners zkrachují, výhled WOW AIr na přežití není dobrý. (Foto: WOW Air, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Ales - nepřihlášený host (...26.131...)
18.12.2018 12:05
zoufalci

s temito zoufalci jsem mel tu cest letet 2 segmenty. SXF-KEF-AMS. Pri zpatecnim letu KEF-AMS pres 3 hod zpozdeni. Pres 2 roky odmitali vyplatit kompenzaci. Pote se do toho vlozil Islandsky UCL a po 28 mesicich od prvniho emailu vyplatili 400 eur. Nabizeli 3x vic ve voucherech na budouci lety, coz jsem odmitl. Tato spolecnost nema na nebi svoje misto.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace