Primera Air končí

  • 02.10.2018 00:00

Společnost Primera Air, která působila především na evropském trhu, ale v poslední době hodlala výrazně rozšířit transatlantické lety, k dnešní půlnoci ukončila provoz. K problematické situaci podstatně přispěly náklady na údržbu a zpoždění dodávek Airbusů A321neo, které měly obsluhovat například linky z Birminghamu do New Yorku a Toronta. Náklady na zapůjčení letadel a zajištění letů nepřepraveným cestujícím přesáhly možnosti společnosti a majiteli se nepodařilo získat další financování.


Související fotky


Související články

Komentáře



Václav Paluzga (...77.161...)
02.10.2018 11:50

Myslím, že reálným důvodem krachu byla hlavně mizerná ekonomická situace firmy - "majiteli se nepodařilo získat další financování". V době, kdy banky a fondy neví co s penězi a financují kdejakou pitomost, na tom museli být fakt špatně. Skrývání se za náklady na opravu letadla (údajně 10 mil USD) nebo zpoždění dodávek jsou jenom marketingový šum, stejně jako většina jejich dohledatelných informací o hospodaření.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace