Nové odhady globálního trhu společnosti Airbus

  • 06.07.2018 11:00

Společnost Airbus na dnešní tiskové konferenci zveřejnila své předpoklady o vývoji globálního leteckého trhu. V nejbližších letech očekává růst letecké dopravy v řádu 4,4 %, což by během 20 let mělo vést k potřebě 48000 aktivních letadel – z toho více než 37000 nových v ceně necelých 6 bilionů dolarů (10000 nahradí letadla, která v mezidobí doslouží, zbývající počet má zajistit obsloužení rostoucí poptávky). Více než 60 % přispějí k růstu rozvojové země, kde je v souvislosti s uvolněnými prostředky očekáván prudký rozvoj letecké odpravy. Generální ředitel Airbusu Tom Enders dodal, že klíčovým prvkem dalšího postupu bude digitalizace a schopnost zpracování a vytěžení velkého množství dat. V tomto ohledu pracuje společnost mimo jiné na provozním a údržbovém datovém systému Skywise.

Ředitel divize komerčních letadel Guillaume Faury dodal, že pokračují certifikační lety A330neo a v září by měla certifikaci získat i varianta A330neo-800.  V oboru úzkotrupých letadel doplní Airbusy řady A320 nově získaná letadla CSeries od Bombardieru, o která Airbus od pondělního oficiálního zahájení spolupráce rozšiřuje svou nabídku na spodním okraji škály. Celkové objednávky Airbusu dosahují 7100 letadel, z toho 85 % připadá na řadu A320, 95 % na modely neo. Airbus v červnu dodal rekordních 80 letadel, 67 z nich řady A320, což je třetí nejlepší výsledek v historii. Dodávky motorů P&W se vracejí na potřebnou úroveň, téměř 100 nedokončených letadel však na motory. stále čeká  Letos má být dodáno 500 letadel.


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace