Fischer Air pro Hellenic Star

V období vánočních svátků (23.-24.12.) a Silvestra (27.12.-02.01.) uskuteční Fischer Air se svými B737-300 několik desítek letů pro řeckého dopravce Hellenic Star Airways. Některé lety budou již s cestujícími z/do Prahy, ale většina jich bude létat mezi Řeckem a jinými evropskými destinacemi. Období ke konci roku je každý rok spojeno se zvýšenou mírou cestování řeckých občanů na dovolenou a Hellenic Star Airways není schopen všechny zakázky cestovních kanceláří uspokojit vlastními letadly.

Hellenic Star Airways (kód HJ/HST) byl založen v roce 1998 a první let se uskutečnil v srpnu 1999. Základnou společnosti byl ostrov Syros v souostroví Kyklády, odkud společnost nabídla spojení s letadlem DHC-7 do Atén. Dále mezi sebou propojovala různé ostrovy v Egejském a Jónském moři. DHC-7 byl vybrán úmyslně, protože se jedná o typ, který je schopen přistávat a vzlétat z velmi krátkých vzletových a přistávacích drah, které se na řeckých ostrovech nachází. Velmi slibnou se též jevila kapacita míst (48) oproti konkurenčnímu letadlu Dornier 228 Olympic Aviation (19). V roce 2001 Hellenic Star velmi úzce spolupracoval s cestovní kanceláří Chronus Tours a vzrostla tak vytíženost míst. U typu DHC-7 však silně rostly provozní náklady a společnost byla v říjnu 2001 nucena přechodně zastavit svoji činnost. Letoun DHC-7 byl prodán švýcarskému Zimex Aviation. Provoz byl obnoven 15. května 2002 se dvěma letadly Saab 340. Lety směřovaly z Atén na ostrovy Chios, Kefallénia, Lémnos, Mykonos, Paros, Samos a Théra. Hellenic Star si chce co nejdříve pronajmout B737-300 pro vlastní potřebu charterových linek a do roku 2005 rozšířit svoji flotilu o tři turbovrtulové stroje, které by pojaly okolo 70 cestujících. S nimi pak plánuje i linky do ciziny (např. Itálie, Turecka a Bulharska).

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace