easySwiss

Dnešním dnem pronajal na dobu přibližně dvou měsíců easyJet svůj B737-33V registrace G-EZYJ své franšízové pobočce, švýcarskému dopravci easySwiss (easyJet Switzerland).

Počátky společnosti easyJet Switzerland sahají do roku 1998. V březnu tohotu roku koupil easyJet 40 % švýcarského charterového dopravce TEA Basel AG, založeného v roce 1988. Ten se již od letní sezóny 1997 potýkal s finančními problémy. V roce 1999 se rozšířil podíl easyJetu v TEA na 49 %, společnost byla přejmenována na easyJet Switzerland a základna společnosti byla přesunuta do Ženevy. Otevřely se linky do Nice, Amsterdamu a Barcelony a ty se tak staly prvními spoji easyJetu mezi dvěma městy mimo Velkou Británii. V současné době létá easyJet Switzerland z Ženevy do Amsterdamu, Barcelony, East Midlands, Liverpoolu, Londýna-Lutonu, Nice a na letiště Paříž-Orly. Anglický easyJet zase spojuje Ženevu a Londýn-Gatwick. Ve flotile easyJet Switzerland je pět B737-300. Letouny registrací HB-IIB (bývalý TEA Basel), HB-III (býv. easyJet G-EZYN), HB-IIJ (býv. easyJet G-EZYS), HB-IIK (býv. easyJet G-EZYM) a HB-IIT (býv. easyJet G-EZYO). V rámci megaobchodu, kdy skupina easyJet nahradí svá letadla Boeing 737-300/700 letadly Airbus, se easyJet Switzerland stane od léta 2003 majitelem šesti letounů A319-100 jimiž nahradí své B737-300. S novými letadly se plánuje otevření linek do Madridu a Říma.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace