Nové společnosti z Britských ostrovů

Trh "low cost" dopravců začíná sílit i v Irsku. Zatímco o společnosti Eujet ze Shannonu, která hodlá v létě zahájit lety až s patnácti Fokkery 100 zatím moc informací známo není, jasnější obrysy získává FreshAer Airlines. Jedná se samozřejmě o "low cost" dopravce, který zahajuje své lety 1. července 2003. Ve flotile by měly být až čtyři Boeingy 757-200. Budou nosit tmavě zelené zbarvení na celém trupu, světlezelené logo na svislé ocasní ploše a velký nápis FreshAer s menším .com, upoutávající na internetové stránky společnosti. Na nich bude možné objednávat a kupovat letenky. Prodej chce FreshAer Airlines spustit 2. dubna. Společnost bude používat dvoupísmenný kód FA. Provozovat bude linky z Dublinu do Manchesteru, Birminghamu, Londýna Stanstedu a Gatwicku, z irského města Cork do Manchesteru a Birminghamu a také z Kerry County do Birminghamu a Londýna Gatwicku.

Nového dopravce z Velké Británie - Flyglobespan mohli angličtí letečtí fandové spatřit již i naživo. Červeno-bílý Boeing 737-330 nosí registraci TF-ELR, čímž nám správně připomíná příslušnost ke svému zakladateli, společnosti Channel Express a jejímu majiteli Dart Group. Typickým "low costem" založeným Channel Expressem a Dart Group je však společnost Jet2, Flyglobespan se spíše zaměřuje na pravidelné charterové lety související s nabídkou ubytování a služeb v cestovním ruchu tour operatora Globespan. Ten se specializuje především na zájezdy do Kanady, ale v posledních letech rozšířil značně svoji působnost i na Evropu, zejména na ostrov Mallorca. Ceny letenek jsou stále ještě příznivé, avšak vyšší než má Jet2 (okolo 60 GBP v jednom směru). Společnost zahajuje své linky od dubna 2003. Bude létat z Prestwicku do Palma de Mallorca, Nice, Říma a Malagy, z Edinburghu do Palma de Mallorca, Nice, Malagy a Barcelony a konečně i z Glasgow (letiště Abbotsinch) do Palma de Mallorca.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace