Létání pro Air One

Druhá největší italská letecká společnost Air One se již pravidelně potýká s nedostatkem letadel ve své flotile, proto si najímá letadla od jiných firem. V současnosti provozuje asi 30 vlastních letadel typu Boeing 737, od verze -200 až po NG (New Generation). Air One obsluhuje výhradně síť vnitrostátních linek po celé Itálii. Výjimkou jsou codesharové lety s Aegean Airlines mezi Itálií a Řeckem. Ty jsou však všechny provozovány letadly Aegean Airlines. Od května letošního roku létá pro tohoto dopravce i letadlo české letecké společnosti Fischer Air.

foto: Pavel

Činnost zahájilo počátkem května letadlo Boeing B737-33A registrace OK-FUN. Bázováno bylo na letišti Milano - Linate, odkud se každý den vydávalo na „kolečko“ Milano Linate (LIN) – Catania (CTA) – Řím Fiumicino (FCO) – Genova (GOA) – Catania (CTA) – Řím Fiumicino (FCO) – Catania (CTA) – Milano Linate (LIN). Po zhruba 14 dnech bylo z důvodu vyššího stupně údržby vystřídáno letadlem B737-33A registrace OK-FAN. Tento stroj odlétal také 14ti denní cyklus a byl opět vystřídán za OK-FUN. Zároveň s tímto střídáním byla změněna základna a také nalétávané destinace. Báze se přesunula na letiště Torino (TRN) a změnilo se i každodenní „kolečko“ destinací. Nyní se létá takto: Torino (TRN) – Řím Fiumicino (FCO) – Torino (TRN) – Cagliari (CAG) – Milán Malpensa (MXP) – Cagliari (CAG) – Miláno Malpensa (MXP) – Cagliari (CAG) – Miláno Malpensa (MXP) – Cagliari (CAG) – Torino (TRN). OK-FUN tentokrát pobyl v Itálii 3 týdny a v průběhu noci z 21. na 22.6.2004 byl vystřídán opět za OK-FAN.

Jedna perlička na závěr: díky technické závadě na letadle OK-FAN v Praze dne 19.6.2004 letadlo OK-FUN po večerním návratu do Torina ihned odletělo do portugalského Porta (OPO) a odtud po vyhraném zápase naší reprezentace nad Nizozemskem na šampionátu EURO 2004 odvezlo fanoušky zpět do Prahy a ráno se opět stihlo zapojit do služby pro společnost Air One.

Autor: PL



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace