Letecká doprava v Jihoafrické republice – Nationwide Airlines

Letecká společnost Nationwide Airlines byla založena v roce 1991 s cílem poskytovat nepravidelnou dopravu pro lety OSN do oblasti Jižní Afriky. Od roku 1995 společnost funguje jako standardní regionální letecký přepravce pro pravidelnou i charterovou leteckou přepravu. Soukromým kapitálem vlastněné Nationwide Airlines jsou v současné době třetím dopravcem v regionu a připadá jim 10 % tamního trhu.

Flotila společnosti sestává výhradně z letadel firmy Boeing:
1 letoun Boeing 767-300ER
8 letounů Boeing 737-200
3 letouny Boeing 727-200
2 letouny Boeing 727-100

Boeingem 767 společnost obsluhuje 3x týdně noční linku Johannesburg – Londýn (letiště Gatwick) s odlety ve středu, pátek a v neděli (s odletem z Londýna následující den večer).

Vlajková loď, Boeing 767-300ER (registrace ZS-PBI) společnosti Nationwide Airlines,
ve vleku na stojánku letiště Johannesburg k odbavení na večerní odlet do Londýna - Gatwicku
Menší (a mnohem starší) Boeingy 727 a 737 jsou nasazovány na pravidelných vnitrostátních linkách Jihoafrické republiky a v charterové dopravě. Nejfrekventovanějším pravidelným spojením je linka Johannesburg – Kapské Město (v průměru 7 x denně v každém směru) a Johannesburg – Durban (5x denně). S frekvencí 1 – 2 lety denně létají Nationwide Airlines spoje Johannesburg – Port Elizabeth, Johannesburg – George, Kapské Město – Durban, Kapské Město – Port Elizabeth a Durban – Port Elizabeth. Do turisticky atraktivních destinací jsou směrovány další dvě pravidelné linky. První je spojení Johannesburg – Krugerův národní park (letiště Mpumalanga, 3x týdně) a dalším Johannesburg – Viktoriiny vodopády na hranici mezi Zambií a Zimbabwe (letiště Livingstone, 2x denně).

Autor: LM



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace