Letečtí nadšenci chtějí zachránit Boeing 707.

  • 2021-02-10 08:00

Minulý týden oznámilo letiště v Hamburku, že pošle do šrotu Boeing 707-430 (D-ABOD), který původně sloužil u Lufthansy. Některé komponenty letadla budou prodány v aukci.

Boeing 707 je bezesporu ikonickým letounem, který způsobil revoluci v transatlantické dopravě. Lufthansa vstoupila tímto typem do tryskové éry. Rozhodnutí poslat letoun do šrotu zklamalo příznivce letecké dopravy. Ti proto založili asociaci na záchranu letadla (Verein zur Rettung der Boeing 707 D-ABOD). Asociace se již obrátila na šéfa letiště a požádala o schůzku. Asociace bude usilovat o záchranu letadla pro technické muzeum v Sinsheimu.

Boeing 707 (D-ABOD) zahájil službu u Lufthansy 24.4.1960, je tedy přes 60 let starý. U Lufthansy sloužil 15 let. Poslední komerční let absolvovalo letadlo 30.11.1975. Dalších 24 let sloužilo pro výcvik u Lufthansa Technik. Poté bylo za 1 euro prodáno letišti Hamburk. Letadlo bylo nějakou dobu vystaveno v barvách hamburského letiště, nyní je v barvách Lufthansy.

Letiště se chce letadla zbavit, aby ušetřilo prostředky nutné k jeho údržbě. (Foto: airportzentrale.de, Verein zur Rettung der Boeing 707 D-ABOD, Lufthansa)  


Article photographs



Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details