United oznámily rekordní transatlantický letový řád

  • 17.10.2024 06:31

Po Delta Airlines a American Airlines nyní i United Airlines oznamují rekordní nárůst letů mezi USA a Evropou na léto 2025. Transatlantických letů nebylo nikdy tolik, jako se očekává v létě 2025. Lety přes Atlantik jsou pro dopravce lukrativní, letadel je dostatek a poptávka je trvale vysoká.

United Airlines spouští od května 2025 z Newarku pět nových letů do destinací, kam zatím žádná jiná americká letecká společnost nelétá. Jde o Nuuk v Grónsku, Palermo, Bilbao, Funchal a Faro. Letecká společnost přidá tři trasy z Washingtonu D.C./Dulles, a to do Nice, Benátek a Dakaru.

Kromě „evropské“ transatlantické expanze přidávají United přímé lety z Tokia (Narita) do Ulánbátaru a Kao-siungu.

Všechny nové lety podléhají schválení vládou.

Kromě nových linek posílí United počet přímých letů mezi Newarkem/New Yorkem a Palmou, Dubrovníkem a Aténami.

United již nyní provozují ze všech amerických společností největší počet letů přes Atlantik. V létě 2025 budou provozovat více než 760 letů do Evropy týdně.  

V létě budou United nabízet 800 letů denně do 147 mezinárodních destinací – včetně 40 destinací, kam nelétá žádná jiná americká společnost.

„Žádná jiná letecká společnost nenabízí zákazníkům z USA přímý přístup do tolika unikátních mezinárodních destinací a zážitků jako United,“ řekl Patrick Quayle, senior viceprezident pro globální plánování sítě a aliancí.

United nejsou zdaleka jedinou společností, která navyšuje transatlantické lety. Jak jsme již dříve informovali, Delta Air Lines chce snížit náskok United Airlines a v září oznámila na rok 2025 historicky největší transatlantický letový řád. Součástí expanze jsou nové přímé lety, včetně Katánie na Sicílii. Delta přidává lety do Říma, Milána, Neapole, Barcelony, Dublinu a Bruselu. Jen na linkách do Itálie se zvýší kapacity o 10 %. Do evropských destinací nabídne dopravce okolo 700 letů týdně. 

American Airlines (AA) prakticky ve stejnou dobu jako Delta rovněž oznámily nárůst transatlantických destinací na léto 2025. Přidávají pět nových destinací. V létě 2025 společnost nabídne okolo 500 odletů do/z Evropy denně.

Velká trojka amerických dopravců tak nabídne na trasách do Evropy takřka 2000 odletů týdně. To tu ještě nebylo.

Lety mezi Evropou a USA přidávají také evropské aerolinky, např. Air France, Lufthansa, Scandinavian Airlines, British Airways, Aer Lingus, Iberia, Turkish Airlines a nízkonákladové LEVELNorse.  

Pokud se plány leteckých společností realizují, na transatlantických spojích bude příští léto živo jako nikdy předtím. (Foto: Aviation for Aviators, Aeroflap, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



17.10.2024 21:01

děkujeme, snad je systém již ukázněn

kulica - nepřihlášený host (...81.83...)
17.10.2024 17:17

Kluci, máte smíchané dva články ... ukončení 767F už vyšlo v jiném článku.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace