Wizz Air UK nasadí Airbusy A321XLR na linky na Střední východ

  • 24.07.2024 13:12

Výkonná ředitelka Wizz Air UK Marion Geoffroyová uvedla, že zavedení letadel Airbus A321XLR do flotily letecké společnosti povede k výraznému snížení cen letenek mezi Velkou Británií a Blízkým východem. Ceny by mohly poklesnout až na čtvrtinu současné úrovně. Wizz Air by se tak mohl stát nízkonákladovou konkurencí prémiových středovýchodních aerolinek jako jsou Emirates, Qatar nebo Etihad.

Wizz Air již dříve vyloučil, že by A321XLR nasadil na transatlantické linky. Wizz Air se zaměří na trhy, kde již má ustavenou značku, obchodní přítomnost a potenciální zákazníky. Spekuluje se, že XLR nasadí Wizz Air Abu Dhabi na linky do jižní a jihovýchodní Asie.

Airbus A321XLR ve variantě s motory CFM International LEAP-1A získal v pátek certifikaci EASA. Verze s motory Pratt & Whitney GTF má dosáhnout certifikace ještě letos. Letadlo má dolet až 8 700 km a vytrvalost okolo 11 hodin.  

Skupina Wizz Air objednala 47 letadel Airbus A321XLR, jejichž dodávky mají být zahájeny v únoru 2025. (Foto: Aviation International News, Airways Magazine)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace