easyJet zřejmě získá uvolněné sloty Lufthansy a ITA Airways v Miláně a Římě

  • 22.07.2024 07:55

Většinu slotů, které musí Lufthansa a ITA Airways uvolnit na letištích Milan Linate (LIN) a v Římě, podle předpokladů získá easyJet. Snížení tržního podílu Lufthansy a ITA Airways na těchto letištích bylo jednou z podmínek schválení kapitálového vstupu Lufthansy do ITA Airways. Pro easyJet je Itálie velký a strategicky významný trh, na kterém aerolinka provozuje lety již 25 let.

Na milánském letišti Linate se Lufthansa a ITA Airways vzdají 15 slotů. Nejvíce slotů ztratí obě společnosti na spojích do Německa, Švýcarska a Belgie. V Římě nebude dopad tak zásadní, neboť kombinovaný podíl Lufthansy a ITA Airways není tak výrazný.

Zájem o sloty vyjádřila také Volotea. Šance Volotey jsou však menší, neboť existují obavy, že Volotea nemá dost „volných“ letadel, aby uvolněných slotů efektivně využila. Evropská komise se vyjádřila, že Volotea není „nejrobustnějším“ řešením.

easyJet nejprve prohlašoval, že má dostatek „volných“ letadel, aby uvolněných slotů plně využil. Následně však připustil, že si může pronajmout na obsluhu části slotů letadla od Lufthansy a ITA Airways, a to včetně posádek (ACMI). (Foto: FlightWaves, Il Sole 24 Ore, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
23.07.2024 11:40

"Následně však připustil, že si může pronajmout na obsluhu části slotů letadla od Lufthansy a ITA Airways, a to včetně posádek (ACMI)."

Takže EU se nažere a LH zůstane celá :-)

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace