Norwegian začnou vybírat „ekologický“ příplatek

  • 19.07.2024 17:44

Norwegian Air začnou nejspíše již od příštího roku vybírat „ekologický“ příplatek k letence. Oznámil to pro Reuters generální ředitel společnosti Geir Karlsen. Odmítl indikovat, jak vysoký by takový příplatek byl. Zájem o dobrovolný příplatek k ceně letenky zůstává podle něj zanedbatelný.

Na letecké společnosti stále ve větší míře dopadají pravidla EU na snížení emisí, které aerolinkám zvyšují náklady.

Skupina Lufthansa oznámila 25. června, že zavádí „ekologický“ příplatek, který může dosáhnout až 72 eur. Skupina Air France-KLM zavedla v lednu 2022 příplatek za udržitelné palivo ve výši 12 eur v případě letenky obchodní třídy a až 4 eur pro letenky turistické třídy.

Většina evropských společností dnes nabízí možnost dobrovolného příplatku za udržitelné palivo nebo jiná opatření na snížení emisí. Zájem o dobrovolný příplatek je minimální, pohybuje se pouze okolo 1 až 2 % prodaných letenek. (Foto: Forbes, Air Cargo News)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Vlastimil - nepřihlášený host (...248.14...)
20.07.2024 21:09
Tak tomu se říká odvaha.

Tak v rámci ekologie se nechat sám sebe zlikvidovat, to musí být fakt dobře manažersky řízené...

Radek - nepřihlášený host (...178.190...)
20.07.2024 12:09
:-)

Ještě včera se potáceli na hranici bankrotu a dnes chtějí zdražovat na konkurenčním trhu prostřednictvím poplatků, které vymýšlí soudruzi politici...

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace