FAA nařídila inspekce 2 600 Boeingů 737 kvůli kyslíkovým maskám

  • 10.07.2024 12:22

Nouzové kyslíkové masky pro cestující u letadel Boeing 737NG mohou podle zjištění regulátora v nouzové situaci selhat. Masky nejsou opatřeny správným upevňovacím popruhem, což může způsobit pohyb generátoru kyslíku. To může zabránit vypadnutí masky v případě dehermetizace. Regulátor FAA proto nařídil inspekce 2 600 letadel 737NG.

Boeing objasnil, že problém spočívá v nevhodném lepidle, které se používalo při zajištění popruhů generátoru od srpna 2019. „Pro všechny nové dodávky jsme se vrátili k původnímu lepidlu, abychom zajistili, že generátory zůstanou pevně na svém místě, jak bylo zamýšleno.“

Direktiva FAA je okamžitě účinná, vyžaduje inspekce a v případě potřeby zajištění nápravy do 120 až 150 dnů (podle verze letadla 737).

FAA dále zakazuje aerolinkám instalaci potenciálně vadných dílů. Aerolinky mají provést vizuální inspekci a v případě potřeby vyměnit kyslíkové generátory za nové či provozuschopné a vyměnit tepelné podložky popruhů. (Foto: Aviation Source News, aircraftengeneeting, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Vítek - nepřihlášený host (...24.37...)
12.07.2024 20:11

Slovo DEHERMETIZACE jsem na Googlu nenašel. Může mi to někdo vysvětlit? V letectví se pohybuji dlouho a aktivně ale to vidím poprvé. Není to DEKOMPRESE?

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace