Air India připravuje významnou objednávku letadel ATR 72

  • 08.07.2024 16:26

Podle informací indických médií vyhodnocuje vlastník společnosti Air India, Tata Group, možnosti výrazného rozšíření regionální vnitrostátní dopravy. V rámci toho skupina zvažuje objednat „velké množství letadel ATR 72“. Pokud k takové objednávce dojde, letadla nejspíš půjdou k Air India Express.

Případná expanze na vnitrostátních linkách zesílí konkurenci mezi Air India a vedoucím indickým dopravcem IndiGo Airlines. IndiGo nyní provozují na regionálních linkách 45 letadel ATR72-600 a pět dalších je objednáno. V květnu 2024 IndiGo, bez uvedení detailů oznámilo, že projednává objednávku na až stovku regionálních letadel.

O rychlém růstu poptávky na regionálních linkách nelze pochybovat. Za poslední rok vyrostla regionální flotila indických společností o 12,5 %. Domácí letecké společnosti provozují 108 regionálních letadel. Jedná se o letadla ATR a DHC-8 Q400.

Růst poptávky v regionech je poháněn potřebou rychle rostoucí střední třídy. Air India však musí zvážit své místo na této části trhu.

Po privatizaci v lednu 2022 nyní skupina Tata konsoliduje společnosti Vistara, Air India, Air India Express a Air Asia India do dvou společností. Tento proces by měl být letos dokončen. Kromě toho společnost modernizuje a rozšiřuje svou flotilu a současně rychle zlepšuje všechny aspekty svých služeb.

Společnost Air India založil v roce 1932 Jehangir Ratanji Dadabhoy Tata znamý jako  JRD Tata. Cílem Tata Group je vrátit Air India bývalou slávu a zařadit dopravce do světové extratřídy.

(Foto: Air India, Business Insider, @cliper31, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Miroslav - nepřihlášený host (...73.21...)
09.07.2024 10:53
Na okraj

Indické vnútroštátne železnice sú povestné svojou zanedbanosťou. Snáď k niečomu nedôjde v ich vnútrozemskej leteckej doprave.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace